Директор: академик Зоран Петровић
Тел: (011) 3283-490, (011) 2027-152 Е-пошта: gnt@sanu.ac.rs, Bojana.Bozic@sanu.ac.rs
Адреса: Галерија науке и технике САНУ, Ђуре Јакшића 2, 11000 Београд, Србија

 
Претходна изложба Одржана изложба Наредна изложба
 

Универзални објекти

Аутор: Тања Вујиновић

28. април – 25. мај 2017. године

 
Стручно вођење кроз изложбу: петком у 17 часова и суботом у 13 часова.Центар за промоцију науке (ЦПН) организује у Београду други по реду фестивал Art & Science који укључује изложбе уметничких радова, пратеће активности и разноврстан едукативни програм.

Галерија науке и технике Српске академије наука и уметности се ове године укључује у програм манифестације Art & Science организовањем изложбе ”Универзални објекти” српско-словеначке уметнице Тање Вујиновић.

У оквиру изложбе у Галериjи науке и технике, Тања Вујиновић излаже радове из циклуса Универзални обjекти. Реч jе о радовима креираним у окружењу рачунарских игара, коjи се одвиjаjу у реалном времену. Дигитални свет заузимаjу мутирани обjекти коjи ствараjу простор за контемплациjу и опуштање. Посетиоци могу да уживаjу у случаjним шетњама или да се отисну у неспутано истраживање простора. На изложби ће бити представљени и дигитални принтови из истог циклуса.

У своjим радовима, Тања анализира однос између свести и технологиjе кроз дигитални анимизам и контемплативну игру. Њени радови настаjу кроз употребу рачунарских апликациjа, прилагођене електронике, као и физичких и дигиталних обjеката, преузимаjући форме специфичних ситуациjа или комплексних динамичних окружења, коjе оживљаваjу виртуелне машине.

Изложба ће бити отворена у петак 28. априла у 19 часова.

Више информација на:
www.ultramono.org