Директор: академик Зоран Петровић
Тел: (011) 3283-490, (011) 2027-152 Е-пошта: gnt@sanu.ac.rs, Bojana.Bozic@sanu.ac.rs
Адреса: Галерија науке и технике САНУ, Ђуре Јакшића 2, 11000 Београд, Србија

 
Претходна изложба Одржана изложба Наредна изложба
 

Изложба „Наука кроз забаву“

11. - 29. септембар 2017. године

 

У Галерији науке и технике САНУ од 11 - 29. септембра биће отворена изложба „Наука кроз забаву“ у организацији Института за физику, Универзитета у Штутгарту , Галерије науке и технике САНУ и Центра за промоцију науке

Изложба „Наука кроз забаву“ представиће осамнаест једноставних научних експеримената, посвећених подизању интересовања за науку код најмлађе публике. Изложба је намењена пре свега основцима и средњошколцима који ће моћи кроз демонстрације вежби да виде и схвате појаве из физике, оптике, механике.

Вежбе из суперпроводности, магнетизма, светлости и таласа, јединствена су прилика да ђаци употпуне своје знање и интерес за науку, а наставницима да развију идеје како да сличне вежбе реализују у својим школама.

Изожба, осим за ђаке, намењена је свима који су заинтересовани да виде како настају поједине појаве и научи основно о узроцима њиховог настајања.

У оквиру изложбе, у Галерији науке и технике, биће организоване и посете школа сваки радни дан од 10-12 и од 14-16 часова.

Остали посетиоци изложбу могу посетити радним данима од 16-20 часова и суботом од 10-15 часова.

Галерија науке и технике са изложбом „Наука кроз забаву“ и ове године учествује у манифестацији „Ноћ истраживача“, која се организује у петак 29. септембра 2017. године од 17-22 часа.

Улаз у Галерију науке и технике је слободан.