Директор: академик Зоран Петровић
Тел: (011) 3283-490, (011) 2027-152 Е-пошта: gnt@sanu.ac.rs, Bojana.Bozic@sanu.ac.rs
Адреса: Галерија науке и технике САНУ, Ђуре Јакшића 2, 11000 Београд, Србија

 
Претходна изложба Одржана изложба Наредна изложба
 

Недеља свести о мозгу 2018

12. март 2018. - 17. март 2018.

 

Да ли сте се питали некад где се у мозгу „налази“ свест? Како то мозак размишља о себи? Имају ли животиње свест? У чему се разликују стања сневања, коме и халуцинација? Какву улогу у нашој свести има наше тело? Може ли свест да усмери нашу пажњу или нас пажња чини свесним? Развија ли се свест од детињства до одраслог доба? Шта се деси кад спојимо живе ћелије са компјутерском машином? Може ли свест да се „роди“? Имају ли роботи свест? – само су нека од питања која ће бити разматрана на шестодневној манифестацији посвећеној сазнањима о краљу свих органа, његовом величаноству МОЗГУ.


У понедељак 12. марта 2018. године у Галерији науке и технике САНУ у организацији Студентске секције Друштва за неуронауке Србије, биће отворена изложба у оквиру међународне манифестације ”Недеља свести о мозгу 2018” под слоганом „Све стране свести“.
Изложбену поставку у Галерији науке и технике САНУ посетиоци ће моћи да виде до суботе 17. марта 2018. године.

У Галерији науке и технике САНУ, волонтери и чланови Студентске секције за неуронауке провешће посетиоце кроз интерактивну изложбу и помоћи им у решавању неуронаучних задатака у соби загонетки “Лов на свест”.
Студентска секција Друштва за неуронауке Србије, девету годину за редом, са поносном представља програм најпопуларнијег међународнoг неуронаучног догађаја – Недеље свести о мозгу. Ове године под слоганом Све стране свести, студенти биологије, медицине, психологије и фармације су припремили богат и разноврстан садржај манифестације са којим ћете се сусрести од 12. до 18. марта на више локација у граду.

Web: neuronauke.com
Web: www.srneurosoc.ac.rs