Вести из 2007. године
 

Посета др Феликса Унгера, председника Европске академије наука и уметности Српској академији наука и уметности

У Београд, на позив председника Српске академије наука и уметности, академика Николе Хајдина, у званичну посету, дошао је председник Европске академије наука и уметности из Салцбурга проф. др Феликс Унгер.

Др Феликс Унгер боравио је у Београду од 29. до 31. маја 2007. године, где је разговарао са државним секретаром Министарства науке, господином Иваном Виденовићем, представницима Академије и Медицинског факултета. Др Унгер је одржао и два предавања, „Европске перспективе Србије” у Свечаној сали Академије и „Парадигма медицине” на Медицинском факултету у Београду.

Приликом посете Академији проф. др Унгеру свечано је уручена Повеља о избору за иностраног члана САНУ, а на Медицинском факултету у Београду уручено му је звање почасног доктора.

Подсећамо да су чланови Европске академије наука и уметности у Салцбургу: академик Никола Тасић, академик Дејан Медаковић, академик Михаило Ђурић, академик Војислав Марић, универзитетски професори Ранко Бугарски, Слободан Грубачић, Зоран Жилетић, Милан Поповић и Бранислав Шошкић.

Проф. др Феликс Унгер је изузетно угледна личност у области кардиохирургије, председник Европског института за срце, члан Америчког друштва за торакалну хирургију, Аустријског друштва за торакалну и кардиоваскуларну хирургију, Европског друштва за кардиоваскуларну хирургију, Немачког друштва за торакалну и кардиоваскуларну хирургију и Друштва торакалних хирурга. Добитник је многих међународних признања и аутор великог броја радова из области кардиохирургије.

 

 

PlanPlus