Вести из 2007. године
 

Делегације САНУ код председника Владе

Председник Владе Републике Србије Војислав Коштуница разговарао је данас са делегацијом Српске академије наука и уметности коју је предводио председник САНУ Никола Хајдин. Разговору је присуствовала и министарка наукe Ана Пешикан.

Председник Владе Коштуница је истакао да је посебно значајно што САНУ подржава државну политику за решавање будућег уређења покрајине Косово и Метохија. Коштуница је упознао делегацију САНУ са садашњим током новог преговарачког процеса и посебно нагласио да је Србија захваљујући заједничкој принципијелној политици са Руском Федерацијом успела да трајно спречи да Савет безбедности усвоји нову резолуцију која би послужила као основ за проглашавање независности Покрајине. Председник Владе је рекао да постоји реална опасност да албански сепаратисти до краја године прогласе једнострану независност и да међународна заједница мора одмах и унапред да одбаци такав чин као неважећи и противправан.

Коштуница је изразио задовољство због укупне добре сарадње са Српском академијом наука и уметности и истакао пуну спремност Владе Србије да подржи важне пројекте и активности САНУ. Представници Српске академије наука и уметности су затражили подршку за што брже усвајање закона о САНУ и упознали су председника Владе са значајем тог закона.

 

 

PlanPlus