Вести из 2007. године
 

Дан Академије

У препуној свечаној сали Српске академије наука и уметности, у понедељак 19. новембра свечано је обележен Дан Академије.

Давне 1841. године, пре 166 година основано је Друштво српске словесности које је предходило Српском ученом друштву, Српској краљевској академији и данашњој Српској академији наука и уметности.

Свечаности су присуствовали председник Републике господин Борис Тадић, министарка науке госпођа Ана Пешикан, министар културе господин Војислав Брајовић, министар вера господин Радомир Наумов, министар просвете господин Зоран Лончар и министар трговине и туризма господин Предраг Бубало. Поред представника власти свечаности су присуствовали и амбасадори, верски достојанственици, академици, директори института и многе друге јавне и угледне личности.

Богат и разноврстан уметнички програм, изведен током свечаности, тематски и у потпуности се поклопио са настојањем руководства САНУ да уз поштовање традиције и завештања предака уведе Академију и српску науку и уметност у све европске интегративне токове.

PDFПрограм прославе Дана Академије

PDFЗавештања

 

 

PlanPlus