Вести из 2008. године
 

Саопштење

Потпредседник Владе Републике Србије и министар науке Божидар Ђелић посетио је данас Српску академију наука и уметности и разговарао са председником САНУ академиком Николом Хајдином, потпредседником Николом Тасићем и генералним секретаром Димитријем Стефановићем.
САНУ је изразила своју подршку политици Владе за убрзане европске инеграције и понудила да својим радом, научним и уметничким достигнућима помогне бољој презентацији Србије у свету.
Председник САНУ академик Никола Хајдин нагласио је значај повезивања САНУ, високообразовних институција, института и свих научних потенцијала земље као покретача економског, индустријског и свеукупног привредног развоја Србије.
Потпредседник и министар науке изразио је задовољство због укупне добре сарадње са Српском академијом наука и уметности и истакао пуну спремност Владе и Министарства да подржи важне пројекте и активности САНУ. Представници Српске академије наука и уметности су затражили подршку за што брже усвајање закона о САНУ и упознали су потпредседника Владе са значајем тог закона.

 

 

PlanPlus