Вести из 2008. године
 

Делегација Министарства просвете у посети САНУ

У Српској академији наука и уметности одржан је састанак делегација САНУ и Министарства просвете. Председник САНУ, академик Никола Хајдин и министар просвете, Жарко Обрадовић, разговарали су о сарадњи две институције и заједничком доприносу и унапређењу образовног система у Србији.
Ми имамо довољно интереса да сарадњу са просветним установама проширимо, да се заинтересујемо, не само за високо образовање, већ да се заинтересујемо и за основну школу и за гимназију, јер то све чини значајан прилог расту и развоју наше културе, рекао је академик Хајдин.
Академик Хајдин је подсетио да Србија за науку издваја око 0,4% бруто националног дохотка што су најнижа улагања у поређењу са земљама на истом степену развоја.
Жарко Обрадовић, министар просвете истакао је да министарства просвете и науке морају да осмисле и предложе решења које ће и образовање и науку као два нераздвојна процеса што функционалније повезати и ставити у добробит друштва. Неопходно је да се пронађе начин како ће се боље финансирати пројекти и како ће ти пројекти бити примењени за развој Србије, наставио је министар просвете.

 

 

PlanPlus