Вести из 2009. године
 

Универзитет у Калифорнији Лос Ангелес (UCLA) Награда за технику 2009

Лоцкхеед Мартин награда за изванредне резултате у подучавању – Милош Д. Ерцеговац

Милош Д. Ерцеговац је профессор и бивши шеф Катедре за рачунарство на универзитету UCLA, где је члан наставног већа од 1975. Професор Ерцеговац се специјализовао преко 35 година у истраживању и предавању дигиталне аритметике, пројектовању дигиталних и рачунарских система и паралелне архитектуре. Његова посвећеност подучавању и истраживању је као резултат дала неколико књига у којима је коаутор: две у области дигиталног пројектовања (Дигитални системи и алгоритми хардвера/фирмвера. Wiley & Sons, 1985, и Увод у дигитални дизајн, Wiley & Sons, 1999), и две из дигиталне аритметике (Дељење и квадратни корен: Рекурентност дигиталног алгоритма и примене, Kluwer Academic Publishers, 1994, и Дигитална аритметика, Digital Arithmetic, Morgan Kaufmann Publishers - a Division of Elsevier, 2004.) Професор Ерцеговац је учествовао у организацији неколико IEEE Симпозијума о рачунарској аритметици од 1978. Био је помоћник уредника IЕЕЕ Трансакција о рачунарима од 1988. до 1992. и уредник у предметној области за Journal of Parallel and Distributed Computing (Часопис о паралелном и дистрибуисаном рачунању од 1986. до 1993. године. Рад професора Ерцеговца је признат његовим избором 2003. године за члана IЕЕЕ и иностраног члана Српске академије наука и уметности у Београду.
Он је такође члан компјутерског друштва ACM и IЕЕЕ. Професор Ерцеговац је стекао звање магистра и доктора рачунарских наука на University of Illinois, Urbana-Champaign и звање дипломираног инжењера електротехнике на Универзитету Београд, Србија.
Lockheed Martin Corporation, компанија са савременом технологијом, формирана је у марту 1995. године спајањем две светске компаније са врхунским технологијама, Lockheed Corporation и Martin Marietta Corporation. Са седиштем у Bethesda, Maryland, Lockheed Martin запошљава 140.000 људи широм света и углавном се бави истраживањем, пројектовањем, развојем, израдом и интеграцијом савремених технолошких система, производа и услуга.

 

 

PlanPlus