Вести из 2009. године
 

Јубиларни концерт

У част обележавања 130 година од рођења Милутина Миланковића и одржавања Међународног научног скупа Климатске промене у освит друге декаде овог века

22. септембар 2009.
19.00 сати
Свечана сала Скупштине града


ПРОГРАМ

Љубица Марић: Бранково коло

Исидора Жебељан: Dark velvet
Il circo

Наталија Младеновић је почела да учи клавир са пет година у свом родном граду Самари (Русија). Од своје једанаесте године похађала је Централну специјалну музичку школу при Конзерваторијуму „Чајковски“ у Москви, где су њени професори били Владимир Буњин и Анатолиј Рјабов. Са седамнаест година је примљена на Московски државни конзерваторијум „Чајковски“ у Москви, где је студирала у класама Ларисе Дједове и Јевгенија Малињина. Дипломирала је 1996. са одличним успехом и стекла звање магистра уметности. Добитник је награда на Међународним такмичењима „Петар Коњовић“ у Београду и „Рубинштајн“ у Паризу.
Наступала је широм некадашњег Совјетског Савеза, Немачке, Швајцарске, Француске, Бугарске, Црне Горе и Хрватске. Као солиста наступала је са оркестром Самарске филхармоније и оркестром РТС-а, под управом Ангела Шурева и Бојана Суђића. Учествовала је у извођену опера „Зора Д.“ и „Маратонци“ Исидоре Жебељан. Сарађивала је са истакнутим челистима као што су: Кирил Родин, Стефан Попов, Александар Бузлов, Марк Копе и виолинистима: Сретеном Крстићем, Матејом Маринковићем, Јованом Колунџијом, Драганом Радосављевићем Лофордом, Раул Гарсијом Маријаном и Срђаном Грујићем. Била је клавирски сарадник на Јавном часу који је одржао у Београду Миша Мајски. Учествовала је на фестивалима: БЕМУС, НОМУС, НИМУС, Међународном Чело фесту, Међународној трибини композитора. Била је ангажована као официјелни клавирски сарадник на такмичењу Музичке омладине 2001, 2005. и 2006. године. Делује као виши уметнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте Факултета музичке уметности у Београду.

 

 

PlanPlus