Вести из 2015. године
 

ИНФОРМАЦИЈА О ПОСЕТИ ДЕЛЕГАЦИЈЕ КИНЕСКЕ АКАДЕМИЈЕ ДРУШТВЕНИХ НАУКА

Министарство спољних послова Републике Србије доставило је информацију коју је упутио амбасадор РС у Пекингу Њ.Е. господин Милан Бачевић, о састанку са представницима Кинеске академије друштвених наука одржаном 27. фебруара 2015. године у Амбасади РС.
Кинеска академија друштвених наука има важну саветодавну улогу у креирању националне спољнополитичке стратегије коју доноси Државни савет (Влада) НР Кине, а њен председник има ранг министра. Ради унапређења сарадње са партнерским установама у овом делу света, КАДН планира да њена шесточлана делегација предвођена председником проф. Ванг Веигуангом, ускоро посети неколико земаља централне и источне Европе, укључујући и Србију. Намера кинеске стране је да се у 16 земаља централне и источне Европе формира мрежа труста мозгова (think tanks) који би формулисали правце и пројекте за даљи развој целокупне сарадње Кине и земаља централне и источне Европе. Институт за европске студије КАДН и Министарство иностраних послова НР Кине већ раде на том подухвату.
Посета Србији реализовала би се од 26. до 28. априла, а кинеска страна би сносила трошкове пута и смештаја. Делегацију ће чинити:

- проф. Ванг Веигуанг, председник КАДН,
- др Ванг Леи, генерални директор Бироа за међународну сарадњу КАДН,
- проф. Хуанг Пинг, генерални директор Института за европске студије КАДН
- проф. Сун Џуангџи, заменик генералног директора Института за
социологију КАДН,
- др Џао Пеији, директор Истраживачког одељења, Канцеларија за опште
послове КАДН
- г-ђа Ши Сјуехуа, заменик директора Одељења за европу, Биро за
међународну сарадњу КАДН

Осим посете САНУ предвиђено je и учешће кинеске делегације на Семинару Односи Кине и ЦИЕЗ у контексту глобалних промена који ће организовати Институт за међународну политику и привреду 27. априла 2015. године.

 

 

PlanPlus