Вести из 2016. године
 

ИНФОРМАЦИЈА О ПОТПИСИВАЊУ СПОРАЗУМА СА ЈАВНИМ МЕДИЈСКИМ СЕРВИСОМ

Српска академија наука и уметности покренула је иницијативу да се потпише споразум са Јавним медијским сервисом Србије - РТС - ом који треба да јавности у Србији представи рад Академије и да прослава 175 година САНУ добије потребан медијски простор.
Споразум је потписан 18. фебруара у просторијама РТС -а. Споразум су потписали председник САНУ академик Владимир Костић и генерални директор РТС-а Драган Бујошевић.
Потписивању су присуствовали потпредседници САНУ академици Љубомир Максимовић и Зоран Поповић, генерални секретар Марко Анђелковић и Дејан Масликовић.
Потписивању су присуствовали уредници културно - уметничког програма, научно -образовног програма, београдска хронике, информативног програма и други представници јавног медијског сервиса.
Присутнима су се обратили председник САНУ, који је позвао РТС да искористи све капацитете и садржаје Академије како би подигао ниво програмског садржаја и представио вредности друштва оличене у оствареним резултатима у науци и уметности. Присутнима је представио и најзначајније планиране догађаје у текућој години.
У обраћању присутнима генерални директор РТС -а потврдио је обострану спремност на сарадњу и потребу да се удруженим активностима произведе квалитетан програм, нарочито у циљу побољшања програмске шеме другог програма РТС -а.
Након потписивања Споразума председник САНУ и генерални директор РТС -а дали су изјаве за Дневник 2.

 

 

PlanPlus