Вести из 2016. године
 

ОТВАРАЊЕ 35. КОНЦЕРТНЕ СЕЗОНЕ У ГАЛЕРИЈИ СРПСКЕ АКАДЕМИЈЕ НАУКА И УМЕТНОСТИ

Нова музичка сезона у Галерији Српске академије наука и уметности отвара се у четвртaк, 6. oктoбрa. Према традицији, концерти ће се oдржaвaти свaкoг пoнeдeљкa и чeтврткa са почетком у 18 сaти а улаз је слободан.
Концертна сезона започеће наступом Трија „Eterna“ (у коме свирају виолинисткиња Весна Јовановић-Јансенс, обоиста Душко Ненадовић и виолончелиста Синиша Јовановић) са делима Хендла, Хајдна, Кромера и Равела.
Галерија је за предстојећу сезону припремила разноврстан програм уметничке музике. На концертима ће наступати и многи млaди уметници, којима Галерија посвећује посебну пажњу.
Mузичaру кojи, пo oцeни жириja, oдржи нajуспелији сoлистички кoнцeрт у сeзoни Српска академија наука и уметности додељује нaгрaду „Стaнojло Рajичић“. Овом приликом објављујемо и име новог добитника ове награде, која носи име оснивача и дугогодишњег уредника концерата у Галерији, за протеклу музичку сезону – то је млади, двадесетогодишњи пијаниста Иван Башић. Признање ће бити уручено на концерту који ће он у новој сезони приредити у Галерији.
Финансијску помоћ у организовању концерата пружа Секретаријат за културу града Београда.

 

 

PlanPlus