Вести из 2016. године
 

Изабрано прво руководство Огранка САНУ у Нишу

Огранак Српске академије наука и уметности у Нишу данас је добио своје руководство и званично почео са радом. Академик Нинослав Стојадиновић је изабран за председника, проф. др Милорад Митковић, дописни члан САНУ, за потпредседника, а проф. др Владимир Ракочевић, такође диписни члан САНУ, за секретара Огранка. Мандат првог руководства Огранка САНУ у Нишу траје четири године. Пређашни председник Академије, академик Никола Хајдин, проглашен је за почасног председника Огранка.
На другој кандидационој седници Скупа чланова Огранка САНУ у Нишу, одржаној у Центру за научнистрживачки рад Универзитета у Нишу, којом је председавао адакемик Владимир Костић, утврђена је и листа кандидата за Извршни одбор Огранка. Након избора првог руководства Огранка, који је конституисан 16. септембра 2016. године, предсдник САНУ академик Владимир Костић је рекао да је избор новог руководства: "Први корак по завршетку једног дугогодишњег сна који данас постаје реалност".
Као своју прву активност, Огранак је организовао предавања академика Костића на тему "Паркиносонова болест : када, где , како", које је данас одржано на Универзитету у Нишу.

 

 

PlanPlus