20. конференција астронома Србије

Двадесета конференција астронома Србије, у организацији Астрономске опсерваторије Београд и Катедре за астрономију Математичког факултета Универзитета у Београду,  одржала  се од  16. до 20. октобра,  у  просторијама Српске академије наука и уметности.

Циљ конференције био је да покрије широк спектар тема, као што су физика звезда, физика међузвездане материје, звездани и галактички системи, астрометрија, динамичка астрономија, планетологија, екстрагалактичка астрономија и космологија, као и интердисциплинарне студије које обухватају астробиологију, астрохемију, геофизику, физику атмосфере, астронаутику, свемирску науку, историју, филозофију и наставу астрономије, аматерску астрономију, социологију астрономије, астрономију у уметности и култури.

Сесије конференције укључивале су: предавања по позиву домаћих и међународних предавача, презентације докторских и магистарских теза које су завршене од последње конференције, прилоге и постере. Прилози представљени на конференцији биће објављени у публикацијама Астрономске опсерваторије Београд.