Изложбе у Библиотеци САНУ

Стална изложба на улазу у Библиотеку обухвата кратак приказ изабраних најстаријих и уникатних издања из збирке Библиотеке САНУ, као и књиге и предмете из неких од легата који се такође чувају у Библиотеци.
Од отварања реновиране Библиотеке САНУ марта 2017. године, новина су и камерне изложбе поводом јубиларних годишњица рођења преминулих чланова, од Српског ученог друштва до данашње Српске академије наука и уметности, као и изложбе које тематски прате научне скупове, трибине, предавања, конференције и друге догађаје у САНУ.
Изложбе се смењују сваког месеца а могу се посетити радним данима од 8 до 20 часова у Библиотеци САНУ.
У холу Библиотеке редовно се излажу најновија издања САНУ, као и избор најновијих и најзначајнијих наслова које је Библиотека набавила разменом са сродним установама и институцијама у иностранству.

ИЗЛОЖБА У ТОКУ

Дејан Медаковић

(Загреб, 7. јул 1922 – Београд, 1. јул 2008)

Био је српски историчар уметности, универзитетски професор, књижевник и академик. Медаковић је био председник Српске академије наука и уметности (1999–2003), декан Филозофског факултета, председник Вукове задужбине као и потпредседник Српске књижевне задруге. Бавећи се деценијама српским темама Дејан Медаковић је кроз своја дела успео да прикаже најважније правце и носиоце нашег друштвеног и уметничког развоја, посебно кад је реч о историји уметности XVIII и XIX века. За своје дело награђен је низом међународних и домаћих одликовања, награда и других признања.

Камерна изложба у Библиотеци САНУ одржаће се од 9. до 26. новембра 2022. године.