Изложбе у Библиотеци САНУ

Стална изложба на улазу у Библиотеку обухвата кратак приказ изабраних најстаријих и уникатних издања из збирке Библиотеке САНУ, као и књиге и предмете из неких од легата који се такође чувају у Библиотеци.
Од отварања реновиране Библиотеке САНУ марта 2017. године, новина су и камерне изложбе поводом јубиларних годишњица рођења преминулих чланова, од Српског ученог друштва до данашње Српске академије наука и уметности, као и изложбе које тематски прате научне скупове, трибине, предавања, конференције и друге догађаје у САНУ.
Изложбе се смењују сваког месеца а могу се посетити радним данима од 8 до 20 часова у Библиотеци САНУ.
У холу Библиотеке редовно се излажу најновија издања САНУ, као и избор најновијих и најзначајнијих наслова које је Библиотека набавила разменом са сродним установама и институцијама у иностранству.

ИЗЛОЖБА У ТОКУ

Милоје Васић (1869–1956-2019)

(Велико Градиште, 3. септембар 1869 – Београд, 4. новембар 1956)

Био је археолог, професор Универзитета у Београду, утемељивач српске археолошке науке. Године 1908. започиње своје животно дело – систематско ископавање и проучавање праисторијског насеља у Винчи. Дописни члан Академије постао је 1948. године, а од 1952. њен је редовни члан. Умро је у Београду 1956. године.
Изложба траје од 27. фебруара до 22. марта 2019. године.