ОДЛОЖЕНА
HOMO EMOTIKON

Изложба у оквиру манифестације
„Недеља свести о мозгу 2020”

ОД 16. ДО 22. МАРТА 2020.

Организатор: Студентска секција Друштва за неуронауке Србије

У Галерији наука и технике САНУ, у понедељак 16. марта, биће отворена изложба у оквиру међународне манифестације „Недеља свести о мозгу 2020“ под називом Homo emotikon.

„Недеља свести о мозгу 2020“ је међународни научно-популарни догађај који у Србији  већ девет година организује Студентска секција Друштва за неуронауке Србије, са циљем да се ненаучној јавности укаже на важност истраживања мозга. Овогодишњи фокус је на емоцијама, њиховом настанку и сврси, што ће бити посматрано из угла различитих дисциплина неуронаука – еволуције, анатомије, физиологије, електроинжењерства, психологије и патологије, као и филозофске теорије.

Посетиоци ће, до 22. марта, моћи да виде микроскопске и макроскопске препарате мозга, тестирају своју емотивну интелигенцију, науче разлику између електричне и хемијске синапсе, страха и анксиозности, туге и депресије, сазнају која је улога неуротрансмитера, где су у мозгу смештена осећања и како се она испољавају кроз уметност, да ли је стоицизам и данас користан, као и да погледају радове деце која су учествовала у ликовном конкурсу „На крилима емоција“.