Изложба „Art and neuroscience“

Изложба „Art+neuroscience 2019: Сусрет уметности и науке“, као део истоимене манифестације, биће отворена у Галерији науке и технике САНУ у четвртак, 14. новембра, у 18 сати.

Већ неколико година у Галерији науке и технике САНУ организују се изложбе и пројекти који повезују науку и уметност, као део међународних активности и иницијатива под називом art+science, у којима учествује Центар за промоцију науке. Ово, четврто по реду издање програма Центра за промоцију науке, одржава се под слоганом „Свет иза очију“ и посвећено је неуронаукама као активном и динамичном полигону савремених истраживања.

На изложби у Галерији науке и технике САНУ биће представљени радови Јасне Јовићевић и Жарка Алексића. На свечаном отварању премијерно ће бити изведен перформанс Јасне Јовићевић, победнице прве националне AI Lab селекције у Србији, под називом „Седим и бринем за њу“. Овај научно-уметнички пројекат саксофонисткиње и композиторке бави се анализом можданих таласа путем ЕЕГ апарата током импровизованих музичких експеримената.

Изложба, чији су организатори Центар за промоцију науке и Галерија науке и технике САНУ, траје до 30. новембра.

Иначе, манифестација „Аrt+neuroscience“ прва је програмска активност Центра за промоцију науке као иницијалног партнера пројекта Европска лабораторија вештачке интелигенције (European ARTificial Intelligence Lab – AI Lab), финансираног кроз ЕУ програм Креативна Европа.