ХАРДЕН МАК КОНЕЛ (Mc Connell Harden)
Лекар;
Ричмонд (Вирџинија), 18. 7. 1927 – Атертон, 8. 10. 2014

професор универзитета: Станфорд универзитет; оснивач и директор Корпорације за молекуларне изуме (од 1983)

САНУ: Одељење медицинских наука: инострани члан од 23. 10. 1997.

Признања: dr hc Универзитета у Чикагу (1991); Универзитет George Washington (1993); Национална медаља за науку (1989)