X Међународни салон пејзажне архитектуре 2023.

Изложба  X  Међународног салона пејзажне архитектуре  одржаће  се од  7. до 30. јуна, у Галерији науке и технике САНУСалон пејзажне архитектуре у Србији постоји од 2005. године, у виду бијеналне изложбе на којој се представљају реализовани и нереализовани пројекти, студије,  публикације и студентски радови. Организатор Салона је Удружење пејзажних архитеката Србије (УПАС).

У оквиру овогодишње изложбе биће приказана 44 рада, у различитим категоријама, из Србије и иностранства.  Стручни жири ће доделити признања за најбоље радове у оквиру сваке категорије, као  и  Велику награду Салона – Grand Prix. Будући да је ово јубиларно – десето издање Салона, публика ће имати прилике да види  ретроспективни приказ девет победничких радова претходних салона. Свечано отварање са доделом признања биће одржано у петак, 9. јуна, у 18 сати, у Галерији науке и технике САНУ.

Посетиоци изложбе ће моћи да виде дизајнерска решења уређивања различитих простора, почев од ширих простора и региона у којима се нуди решавање проблема заштите природе, зелене инфраструктуре градова, обнове запуштених простора, па до обликовних решења паркова, уличних простора, отворених зелених  простора, зелених кровова и пословних вртова. Такође, на изложби ће се наћи истраживачка размишљања студената о проблемима пејзажне архитектуре.

Током трајања Салона предвиђени су  пратећи програми у виду тематских предавања и презентација успешних пројеката.

ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ