ДЕСЕТИ МЕЂУНАРОДНИ САЛОН ПЕЈЗАЖНЕ АРХИТЕКТУРЕ 2023.

ОД 7. ДО 30. ЈУНА 2023.

Организација: Удружење пејзажних архитеката Србије

Изложба  X  Међународног салона пејзажне архитектуре  одржаће  се од  7. до 30. јуна, у Галерији науке и технике САНУ. Салон пејзажне архитектуре у Србији постоји од 2005. године, у виду бијеналне изложбе на којој се представљају реализовани и нереализовани пројекти, студије,  публикације и студентски радови.

У оквиру овогодишње изложбе биће приказана 44 рада, у различитим категоријама, из Србије и иностранства. Посетиоци изложбе ће моћи да виде дизајнерска решења уређивања различитих простора, почев од ширих простора и региона у којима се нуди решавање проблема заштите природе, зелене инфраструктуре градова, обнове запуштених простора, па до обликовних решења паркова, уличних простора, отворених зелених  простора, зелених кровова и пословних вртова. Такође, на изложби ће се наћи истраживачка размишљања студената о проблемима пејзажне архитектуре.

Стручни жири ће доделити признања за најбоље радове у оквиру сваке категорије, као  и  Велику награду Салона – Grand Prix. Будући да је ово јубиларно – десето издање Салона, публика ће имати прилике да види  ретроспективни приказ 9 победничких радова претходних салона.

Свечано отварање са доделом признања одржаће се у петак, 9. јуна, у 18 сати, у Галерији науке и технике САНУ.

Током трајања Салона предвиђени су  пратећи програми у виду тематских предавања и презентација успешних пројеката.

ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ