Изложба „Недеља свести о мозгу 2024 – Мистерија повезаности: неуробиологија љубави“

У понедељак, 11. марта, у Галерији науке и технике САНУ  отворена је изложба у оквиру међународне манифестације „Недеља свести о мозгу 2024“ под слоганом „Мистерија повезаности: неуробиологија љубави“.  Изложба  се одржава у  организацији  Студентске секције Друштва за неуронауке Србије.

„Недеља свести о мозгу“ (Brain Awareness Week) је научна  манифестација, која има за циљ да фокусира пажњу јавности на напредак и могућу примену знања до којих се долази истраживањем нервног система. Иницијативу је покренула DANA Alliance for Brain Inititatives 1996. године и од тада  овај научни фестивал  уједињује научне организације широм света. Догађај се одвија у сарадњи са  универзитетима, научним институцијама, културним и уметнички центрима.

Ове године манифестација се одржава под слоганом „Мистерија повезаности: неуробиологија љубави“ и за тему има љубав посматрану са различитих аспеката: од анатомије и генетике, до филозофије и еволуције.

Поред изложбе, у Галерији науке и технике САНУ биће организован  пратећи програм: стручна предавања, радионице за децу, презентације научних филмова и интерактивни програм.

Посетиоци ће моћи да погледају изложбу до 15. марта.

ПРАТЕЋИ ПРОГРАМ