Изложба „О архитектури – Learning Architecture”

Осма интердисциплинарна међународна изложба „О архитектури – Learning Architecture” може се погледати од среде, 2. децембра, од 14 часова, у Галерији науке и технике САНУ. Организатор изложбе – која се надовезује на истоимену конференцију те заокружује програмску целину дешавања „О архитектури” – јесте   Асоцијација за развој одрживе урбане заједнице – СТРАНД.

Главна тема овогодишњих радова следи концепт мултидисциплинарног приступа архитектури, који је већ развијан на претходним конференцијама, указујући на важност истраживања УНЕСКО платформе Learning City. Улога и позиција архитектуре сагледава се полазећи од 17 циљева одрживог развоја, а посебно оног у ком се наводи да је потребно градове и људска насеља учинити инклузивним, сигурним, еластичним и одрживим.

Поставка обухвата десет тематских целина, а биће изложени цртежи, пројекти, фотографије и дизајн продукта, видео и аудио записи. Аутори су признати уметници и архитекте из десет земаља.

Изложбу је могуће посетити до 12. децембра, а број посетилаца у Галерији је ограничен у складу са капацитетом простора и епидемиолошким препорукама.

За више информације можете погледати интернет страницу Асоцијације СТРАНД: http://www.strand.rs/.