Изложба слика Саве Халугина

Изложба слика дописног члана САНУ Саве Халугина биће отворена у четвртак, 11. фебруара, у 12 сати, у Галерији Огранка САНУ у Новом Саду.

Сава Халугин, сликар и вајар, до сада је излагао на око 50 самосталних и више од 400 заједничких изложби. Преко 100 његових скулптура налази се на јавним просторима широм земљи и у иностранству.  Дипломирао је и магистрирао на Одсеку за вајарство на Факултету ликовних уметности Универзитета у Београду. Добитник је многобројних награда и члан више уметничких удружења. Његово стваралаштво обухвата скулптуре, слике и цртеже.

Пишући о његовом стваралаштву, Милош Арсић, историчар уметности, запажа: „Халугинова слика означава симболичку радњу која већ постоји и непрестано се дограђује, али не продире у дубине смисла представљено Нечег као тајне која се никоме и никада сасвим не открива попут наговештаја, за којом се непрестано трага. Она је истина скривена у мистериозним подручјима слике, скулптуре и цртежа, остајући заувек у претинцима тајновитог као властитог емотивног складишта.”

Изложбa ће трајати до 25. фебруара, a отвориће je Оливера Вукотић, историчарка уметности.

 

Долазак на отварање изложбе потребно је најавити на  број 021/6623-654

Присуство ће бити омогућено ограниченом броју лица у складу са епидемиолошким мерама и препорукама надлежних органа и просторним капацитетима САНУ.

 

ПОЗИВНИЦА