Изложба „Тајне из заборављене архиве“

У петак, 4. новембра, у 18 сати, у Галерији науке и технике САНУ биће отворена изложба „Тајне из заборављене архиве“, ауторке проф. др Неле Пушкаш.

Изложба се организује у склопу  обележавања јубилеја – првог века постојања Института за хистологију и ембриологију ,,Проф. др Александар Ђ. Костић” Медицинског факултета Универзитета у Београду.

На изложби ће бити представљенa заоставштина професора Александра Ђ. Костића, оснивача Института за хистологију и ембриологију. Окосницу изложбене поставке  чини велики број фотографских стаклених плоча снимљених двадесетих и тридесетих година прошлог века, на којима је приказан широк спектар мотива, од хистолошких препарата и пацијената, затим мотиви архитектуре  старог Београда, зграде Медицинског факултета, до портрета и мотива насталих као плод сарадње са бројним истраживачима са других факултета и института Универзитета у Београду.

Ради се о ексклузивном материјалу који ни стручна, нити шира јавност до сада није била у прилици да види, будући да је заоставштина проф. др Александра Ђ. Костића тек недавно пронађена.

Фотографски материјал који се може видети на изложби је дигитализован у Аудиовизуелном архиву и центру за дигитализацију САНУ.

Публика ће имати прилике да погледа изложбу  у Галерији науке и технике САНУ до 26. новембра.