Једанаеста међународна конференција о керамици − ACA XI (Advanced Ceramics and Application XI)

Једанаеста међународна конференција о керамици −  ACA XI  (Advanced Ceramics and Application XI) одржаће се од 18. до 20. септембра,  у просторијама Српске академије наука и уметности. Свечано отварање биће приређено у  понедељак, 18. септембра, у 9 сати, у Свечаној сали САНУ.

Овај научни скуп  препознат је у међународним научним круговима као форум високог квалитета и од изузетног значаја за истраживања из области керамичких материјала.

Конференција се одржава у организацији Српског керамичког друштва, а уз суфинансирање Института техничких наука САНУ, као и уз подршку Одељења техничких наука САНУ.

На скупу ће учествовати преко 100 научница и научника из десет земаља међу којима су нека од највећих имена основних и примењених истраживања у области развоја материјала. На конференцији ће излагати  16 пленарних предавача и 24 предавача по позиву. Научни скуп обухвата 14 усмених излагања, као и 45 постер презентација. У оквиру конференције  одржаће се  две мини изложбе  – „Синтеровање као инспирација“, чији је аутор проф. др Владимир Павловић и „Керамика у срцу“, чија је ауторка  проф. др Вера Петровић. Мини изложба „Синтеровање као инспирација“ посвећена је академику Момчилу М. Ристићу.

Конференција ACA XI  финансијски је подржана од стране Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије.

 

ПРОГРАМ И КЊИГА АПСТРАКАТА