Мастерклас академика Душана Оташевића

Наш истакнути уметник, управник Галерије САНУ, академик Душан Оташевић биће гост једанаестог предавања из циклуса „Сусрети са ствараоцима – Мастерклас“, које ће бити одржано у среду,13. марта, у 18 сати, у Галерији САНУ.

Академик Душан Оташевић је завршио Академију ликовних уметности 1966. године у класи професорке Љубице Цуце Сокић. Поред сликарства, ствара и у области примењених уметности. На многобројним изложбама у земљи и иностранству представљао је своје слике, инсталације, цртеже, објекте, графике и колаже. Одржао је око тридесет самосталних изложби, а добитник је и мноштва значајних награда и признања.

Идеја целокупног циклуса „Сусрети са ствараоцима – Мастерклас“ јесте да наши чувени уметници и научници говоре о својим професионалним кретањима, узорима, изазовима, успесима и неуспесима у раду. Циљ је да се кроз овакве разговоре младима пружи јасна порука да је, упркос тешкоћама, у Србији могуће остварити каријеру чији значај увелико превазилази границе локалног.

„Сусрете са ствараоцима – Мастерклас“ води управник Галерије науке и технике САНУ, академик Зоран Љ. Петровић, а у разговору поводом предавања академика Душана Оташевића, учествоваће и проф. емеритус Ирина Суботић, историчарка уметности, проф. др Јерко Јеша Денегри, историчар уметности и проф. др Јован Чекић, редовни професор Факултету за медије и комуникације у Београду.