Научни скуп Photonica2021

Осма међународна конференција и школа о фотоници PHOTONICA2021 одржаће се од 23. до 27. августа у Српској академији наука и уметности.

PHOTONICA је замишљена као својеврстан форум за едукацију младих истраживача, размену знања и идеја, као и за јачање сарадње између научника из академских установа и истраживачких лабораторија у индустрији. Тај се концепт показао као успешан, а до сада је на конференцији излагало преко 250 еминентних научника, младих истраживача и представника компанија из области фотонике из целог света.

Ове године је планирано преко 30 пленарних и уводних предавања, која ће одржати нека од највећих имена основних и примењених истраживања у фотоници. Због пандемије, конференција ће имати „хибридни” формат, те ће учесници, осим уживо, моћи да се укључе и онлајн, преко Wеbex платформе.

Од 2007. година, научни скуп PHOTONICA се бијенално одржава у Београду. Организатори скупа су Институт за физику, САНУ и Оптичко друштво Србије.

Детаљан програм конференције, биографије излагача и више о самом концепту можете видети овде – http://www.photonica.ac.rs/index.php.