О АРХИТЕКТУРИ 2023 – ИЗАЗОВИ У ДИЗАЈНУ

Од 5. до 19. децембра 2023.

Организација: Асоцијација за развој одрживе урбане заједнице – STRAND

Тема изложбе „Изазови у дизајну“ одговориће на питања да ли архитектура може да помогне у изазовима које пред нас доноси почетак 21. века, од утицаја климатских промена, исцрпљивања природних ресурса, до високе загађености животне средине и свега онога што наговештава неизвесну будућност.

Поставка у Галерији науке и технике САНУ прати тематске целине путем уметничког цртежа, пројеката, фотографије и дизајна производа.

Као одговор на тему „Изазови у дизајну“ по позиву ће учествовати академик Бранислав Митровић, уметник Хектор Замора, добитник награде на претходној изложби 2022, као и архитекта Кармело Запула.

Међународни жири вредноваће радове и доделити награде, у организацији Асоцијације за развој одрживе урбане заједнице – STRAND.
https://www.strand.rs/#jury

У оквиру пратећег програма, у среду, 6. децембра, од 18 до 20 сати биће приређен програм „Сусрети са ствараоцима  – Мастерклас” и том приликом ће академик Бранислав Митровић говорити о теми „Развој архитектонског језика: од примарних до апстрактних облика”.

Програм конференције „О архитектури  – Изазови у дизајну“ може се преузети помоћу линкова:  https://www.strand.rs/#program, https://www.strand.rs/2023/OA2023_program.pdf