POSMOL 2019 – од 18. до 21. јула

Међународни научни скуп POSMOL 2019 (ХХ Међународна радионица о физици нискоенергијских позитрона и позитронијума, ХХI Међународни симпозијум о електрон-молекулским сударима и ројевима и V Радионица о неравнотежним процесима) биће отворен у четвртак, 18. јула, у 8.45, у Свечаној сали САНУ. Организатори овог догађаја су Српска академија наука и уметности и Институт за физику у Београду. На отварању ће говорити академик Владимир С. Костић, председник САНУ, и академик Зоран Љ. Петровић, секретар Одељења техничких наука САНУ.

Током четири дана конференције, од 18. до 21. јула, очекује се гостовање више од 150 учесника из Велике Британије, Аустралије, Сједињених Америчких Држава, Јапана, Бразила, Индије, Канаде, Мексика, Колумбије, Швајцарске, Аустрије, Португала, Француске, Немачке, Чешке, Пољске, Шпаније, Финске, Мађарске, Исланда и Србије.

Конференција POSMOL 2019 је сателит највећег међународног скупа из области атомске физике ICPEAC (International Conference on Photonic, Electronic, and Atomic Collisions), који ће се ове године одржати у Француској, од 24. до 30. јула.

ПРОГРАМ