Промоција књиге „Оживите цртеже” Растка Ћирића

Промоција књиге „Оживите цртеже – Интерактивни водич кроз стробоскопску анимацију“ Растка Ћирића  одржана  je  у понедељак, 11. децембра, у Галерији науке и технике САНУ. О књизи су говорили: Зоран Хамовић, директор и главни уредник Издавачке куће „Clio“, Горан Чпајак, декан Факултета примењених уметност,  Александра Арванитидис, мултимедијална уметница и педагог, и Растко Ћирић, аутор.

Интерактивни приручник „Оживите цртеже” намењен је онима који желе да дају живот цртежима, луткама, објектима, заправо, било чему. Први је приручник у коме можете директно да видите анимиране примере у књизи. Намењена је свим узрастима и нивоима едукације, али првенствено је уџбеник за студентe анимације. Најмлађима је посвећено поглавље при крају овог водича.

„Оживите цртеже” је свеобухватна књига из области анимације и анимираног филма, која се заправо састоји од пет мањих књига и разматра све најважније области анимације: механику кретања, технике анимације, процес израде цртаног филма, историју анимације, анимацију за млађе. Опремљена са 1000 слика, 95 анимираних прилога и 160 линкова за филмове, читаоца ће повести на занимљиво путовање.

Након промоције Растко Ћирић је извео мали концерт „Jukebox Livе“.