Велико интересовање за изложбу „Влахо Буковац – сликарство непролазне лепоте”

Изложбу „Влахо Буковац – сликарство непролазне лепоте” у Галерији САНУ, која ће бити отворена до 28. марта у 21 час, досад је посетило преко 20.000 људи.

Посетиоци имају прилику да виде 36 дела овог сликара, чувеног портретисте и члана САНУ, сабраних из домаћих уметничких збирки, али и галерија и приватних колекција из земаља бивше Југославије.

Изложене слике настале су у периоду од 1878. до 1922. године и обухватају портрете и владарске портрете, актове и жанр сцене, приказујући више различитих периода уметниковог стваралаштва и живота.

Стручно вођење кроз изложбу организовано је свакога дана у 13 и у 17 сати, осим понедељком када је Галерија САНУ затворена за посетиоце и четвртком када је вођење предвиђено само за 13 сати. Недељом су организована три вођења, с тим да у подне посетиоце кроз свет Влаха Буковца води проф. др Игор Борозан, аутор изложбе и пратеће публикације.

Посетиоце ће кроз свет Влаха Буковца водити проф. др Игор Борозан, аутор изложбе и пратеће публикације и то: у петак, 26. марта, у 18 сати, суботу, 27. марта, у 12 сати, и у недељу, 28. марта, у 12 сати.

Више о изложби: https://www.sanu.ac.rs/jedinice/galerija-sanu/tekuce-izlozbe