Изложба посвећена Михаилу Петровићу Аласу у Галерији САНУ

Српска академија наука и уметности, у сарадњи са Математичким институтом САНУ, Математичким факултетом у Београду и природно-математичким факултетима у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу, приређује изложбу поводом 150 година од рођења Михаила Петровића Аласа (1868-1943), под називом „Михаило Петровић Алас: родоначелник српске математичке школе”. Аутори изложбе су Жарко Мијајловић, Марија Шеган Радоњић и Стеван Мићић, а коаутор Маја Новаковић. Изложбу у Галерији САНУ отворио је академик Стеван Пилиповић, председник Огранка САНУ у Новом Саду, у уторак, 15. мај, у 19 сати.

Реч је о једном  од најважнијих догађаја у оквиру прославе 150 година од рођења овог великог математичара, академика и оснивача српске математичке школе. На изложби су представљени најважнији радови и детаљи из занимљивог и неконвенционалног живота Михаила Петровића.

 

Током њеног трајања предвиђен је пратећи програм. Стручна вођења су сваког дана у 13 и 19 сати, четвртком у 13 сати, а понедељком Галерија САНУ не ради. Радно време Галерије је од 10 сати до 21 сат. Улаз је слободан.