Мастерклас академика Косте Чавошког

У оквиру циклуса „Сусрети са ствараоцима – Мастерклас” у среду, 8. јуна, у 18 сати,  у Свечаној сали САНУ  представиће се академик  Коста Чавошки, члан  Одељења друштвених  наука САНУ.

Академик Чавошки дипломирао је на Правном факултету у Београду 1964. године . На истом факултету  je магистрирао  1969, а докторирао  1973. године.  Радио је  на  Институту за упоредно право  и Институту за филозофију и друштвену теорију. Био је редовни професор Правног факултета  Универзитета у Београду  од 1990. до 2009, кад одлази у пензију.  Аутор је бројних студија, уџбеника   и научних радова из области права, као  и политичке и правне филозофије. Добитник је награда: „Милош Црњански“ (1991),  „Миодраг Јовичић“ (1999) и награде Задужбине Живка и Милице Топаловић (2006).

Идеја водиља циклуса предавања „Сусрети са ствараоцима – Мастерклас“ јесте да представи домете актуелних уметника и научника и тиме упути јасну поруку, посебно млађој генерацији, да је у Србији могуће постићи креативне искораке чији значај није само локалан, упркос свим проблемима. Такође, циљ је подстаћи младе да се определе за пут научне и уметничке каријере и омогућити им директну комуникацију са истакнутим ствараоцима. Предавачи, наши истакнути научници и уметници, говоре о свом професионалном путу, школовању, узорима, потешкоћама и изазовима на које су наилазили, успесима и неуспесима, каријери у Србији и инспирацији за рад и стваралаштво.

Предавање академика Чавошког је четрнаесто у оквиру овог циклуса.

„Сусрете са ствараоцима – Мастерклас“ води управник Галерије науке и технике САНУ, академик Зоран Љ. Петровић.