Међународни фестивал „Чембало, жива уметност – Ars vivendi clavicembalum” у Галерији САНУ

Деветнеасто издање фестивала „Чембало, жива уметност – Ars vivendi clavicembalum” одржаће се од 5. до 9. новембра  у различитим београдским концертним просторима.  Част да својим наступом отвори фестивал, у суботу, 5. новембра, у 18 сати, у Галерији САНУ  имаће чембалиста из Аустрије – Александер Гергељфи.

Културни центар Београда је 2003. године покренуо  фестивал посвећен промоцији клавијатурног инструмента деликатне звучне боје – чембала као солистичког и камерног инструмента епоха од шеснаестог века до савременог доба. Током  осамнаест издања фестивала, богату литературу писану за чембало представљали су реномирани музичари из Европе и Србије.

Ове године  по први пут концерти фестивала одржаће се и у Галерији САНУ. Поред  наступа чувеног аустријског чeмбелисте,   концерте  у Галерији САНУ  одржаће представници домаће сцене Светлана Стојановић Кутлача  (5. новембра, у 19.30 сати),  као и   Софија Перовић  (6. новембра, у 18 сати) и ансамбл  Парнас (6. новембра, у 19.30 сати). Остали концерти биће приређени у  Конаку кнегиње Љубице и Италијанском институту за културу у Београду. Улаз на све концерте је бесплатан.