50 ГОДИНА ДРУШТВА ИСТРАЖИВАЧА „ВЛАДИМИР МАНДИЋ МАНДА“

ОД 4. ДО 15. ФЕБРУАРА

Организација: Међуопштински историјски архив Ваљево, Друштво истраживача „Владимир Мандић Манда“ и Галерија науке и технике САНУ

У Ваљеву је 1969. године основан Клуб младих истраживача, из којег су настали Млади истраживачи Србије и Истраживачкa станицa Петница. Последњег дана прве истраживачке акције Клуба – „Дурмитор 69“ – живот је трагично изгубио њихов члан Владимир Мандић Манда. Клуб, а касније и Друштво истраживача , названи су по њему.

Поводом обележавања 50 година Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“ и Покрета истраживача, почетком фебруара биће приређена изложба у Галерији науке и технике, на којој ће бити приказане прве године рада Клуба.

Изложба је завршни догађај у низу активности који су се већ одржале у 2019. и које се планирају за 2020. годину, а чији је циљ да се обележи пет деценија једне искрене и оригиналне идеје која је генерације младих људи научила да воле и брину о природи и да се баве научно-истраживачким радом.

Поставка ће се реализовати у организацији Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“ у сарадњи са Историјским архивом Ваљево, а под покровитељством САНУ.