Међународна коференција о микроелектроници – МИЕЛ 2019

У понедељак, 16. септембра, у 18 сати, у Свечаној сали Универзитета у Нишу биће отворена 31. Међународна конференција о микроелектроници – МИЕЛ 2019 (31st International Conference on Microelectronics – MIEL 2019). Конференција, која ће трајати до 18. септембра, покрива широке области микро- и нано- електронике, с посебним акцентом на најновија истраживања на пољу физике, технологије и карактеризације микро- и нано- електронских компонената и система, као и на пољу пројектовања и тестирања електронских кола и система. На скупу ће, по позиву, своје радове представити четири чувена светска експерта из области нано- и флексибилне- електронике, као и 70 аутора из преко 20 земаља из целог света.

Најпре ће бити одржан миниколоквијум под називом „Mini-Colloquium on Nano-and Flexible-Electronics”, у оквиру кога ће бити презентовано шест радова еминентних светских научника у области микро- и нано-електронике. Као гост САНУ, у раду миниколоквијума учествоваће и угледани професор Зигфрид Зелберхер (Siegfried Selberherr), професор на Институту за микроелектронику Техничког универзитета у Бечу, истакнути научник и велики ауторитет у области микроелектронике.

Организатори Конференције су Интернационални институт инжењера електронике и електротехнике (IEEE), Електронски факултет у Нишу и Српска академија наука и уметности (САНУ), а покровитељ је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Више информација можете видети овде: http://miel.elfak.ni.ac.rs/index.html

Програм: http://miel.elfak.ni.ac.rs/technical_programme.htm