Десети научни скуп из математичке физике

У понедељак, 9. септембра, почиње јубиларни десети скуп из математичке физике под називом „10th MATHEMATICAL PHYSICS MEETING: School and Conference on Modern Mathematical Physics“. У Свечаној сали САНУ, у 10 сати, професор Алексеј Старобински, један од зачетника теорије космолошке инфлације и овогодишњи добитник престижне Диракове медаље коју додељује међународни центар за теоријску физику Абдус Салам, отвориће својим предавањем научни део конференције.

Конференција траје до 14. септембра и покрива широк спектар тема у граничним областима између физике и математике, а ове године ће посебан акценат бити стављен на најновија истраживања у космологији. Заступљене су и друге области, од класичне и квантне теорије гравитације, квантне теорије поља, теорије струна, физике елементарних честица до теоријских доприноса у математичкој физици уопште. На скупу се очекује велики број еминентних стручњака из Србије и иностранства.

Организатор конференције је Институт за физику, уз Математички институт САНУ, Математички факултет Универзитета у Београду и Природно-математички факултет Универзитета у Крагујевцу.

Више информација и програм можете наћи на интернет страни скупа: http://www.mphys10.ipb.ac.rs/